Anna maakt als verbinder de stad gastvrijer voor iedereen

Anna staat aan een tafel omringt door dames die eten aan het maken zijn

Anna zet haar kwaliteit als verbinder in om mensen bij elkaar te brengen. Door betrokken te zijn in haar eigen omgeving draagt zij bij aan een betere wereld. Ze gelooft erin dat iedereen iets kan bijdragen aan een een mooiere wereld. Ze zorgt ervoor dat ze haar vrije tijd betekenisvol invult door vrijwilligerswerk te doen.

“Ik ben Anna en ben vrijwilliger bij Leids Steunloket Migranten (LSM). Ik zet mij in voor een betere wereld. Ik doe dit door betrokken te zijn in mijn eigen omgeving in Leiden. Ik ben een verbinder en krijg ontzettend veel energie en inspiratie van nieuwe ontmoetingen. Ik geloof erin dat iedereen iets kan bijdragen om de wereld een stukje mooier te maken.”

“Middenin de lockdown, in maart 2021, begon ik met vrijwilligerswerk bij LSM. Als werkzoekende had ik veel vrije tijd en wilde deze tijd graag op een betekenisvolle manier invullen. Ik wilde echt iets bijdragen aan de samenleving! Ik heb in Wageningen gewoond en gestudeerd, een stad met een internationale open sfeer. Toen ik naar Leiden kwam (inmiddels bijna 2 jaar geleden) miste ik dat heel erg. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen in Leiden, maar wat mij aanspreekt aan het LSM is dat de organisatie een duidelijke visie heeft en een volledige vrijwilligersorganisatie is. Bij LSM doe ik de interne en externe communicatie en de public relations. Ook neem ik actief deel aan onze eigen activiteiten en steun op de vrijdag de wereldkeuken. Ik vind het namelijk belangrijk dat ik als vrijwilliger niet alleen maar achter de schermen bezig ben.”

“LSM is een ontmoetingsplek voor verschillende culturen. We brengen mensen samen ongeacht de status, leeftijd, nationaliteit of kleur. Het maakt niet uit of we elkaars taal spreken. We komen er wel. Juist deze openheid waar iedereen welkom is gepaard met het bespreekbaar maken van onderwerpen zoals migratie, discriminatie en racisme heeft mij geïnspireerd om aan de slag te gaan bij LSM.”

Anna, gekleed in spijkerbroek met roze vest, staat voor een poort met daaronder fietsen
Anna omhelst een andere vrouw
Anna zit aan tafel en werkt aan haar laptop

Blijf op de hoogte

Meer verhalen over de kracht van onderop

Download de kracht van onderop

Download de kracht van onderop

Sinds januari 2020 brengt Stichting 2030 in Leiden een beweging op gang rondom de duurzame ontwikkelingsdoelen (sdg’s) van de Verenigde Naties. De nadruk ligt hierin op de bijdrage die mensen uit zichzelf leveren: van onderop. In september 2021 liet deze beweging voor...

Met haar eigen levenservaring en opleiding helpt Rachel anderen

Met haar eigen levenservaring en opleiding helpt Rachel anderen

Rachel weet als geen ander hoe het is om als ‘nieuweling’ in een onbekend land te komen. Ze werkt als vrijwilliger bij het Leids Steunloket Migranten. Binnen deze organisatie zet zij zich samen met andere vrijwilligers in voor een modern perspectief op de multiculturele samenleving. Door haar eigen verhaal en kennis te delen hoopt zij anderen te helpen die verder op weinig plekken terecht kunnen.