EL CID

Mark Kenter is commissaris Acquisitie en Media, die zich bezighoudt met alle externe relaties van de EL CID, het introductieprogramma voor eerstejaarsstudenten in Leiden.

Elk jaar neemt een groot aantal studenten deel aan de activiteiten en Mark legt hier uit hoe er bij de EL CID ook aan de SDGs wordt gedacht, vooral met betrekking tot duurzaamheid.

Hoe zet de EL CID zich in voor een duurzame, eerlijke en groene toekomst?

Duurzaamheid is jaarlijks een thema bij de EL CID, er is zelfs een subcommissie die nauwlettend in de gaten houdt hoe de EL CID elk jaar kan verduurzamen. Zo is al het eten dat bij de EL CID wordt geregeld voor de deelnemers volledig vegetarisch sinds 2018. Het gaat hier niet alleen om diners maar ook lunches van onze partners zoals Domino’s. Zelf ben ik opgegroeid in een omgeving waar veelal vlees werd gegeten maar zelf ben ik ook veel meer vegetarisch gaan eten!
Verder hebben we ook een toffe samenwerking met Sligro, waarbij al het eten dat overblijft weer wordt hergebruikt voor andere doeleinde of verkoop, zodat afval verkomen wordt. Daarnaast gebruiken we ook hardcups in plaats van wegwerpplastic voor alle dranken. Als we deze cups vullen met bier, dan plant onze partner Grolsch voor elke krat bier een boom in het Kornuitbos. Zo wordt de EL CID een stuk duurzamer!

Mark kijkt de camera in en draagt een donkerblauw pak met een lichtblauwe stropdas.

Duurzaamheid is jaarlijks een thema bij de EL CID, er is zelfs een subcommissie die nauwlettend in de gaten houdt hoe de EL CID elk jaar kan verduurzamen. Zo is al het eten dat bij de EL CID wordt geregeld voor de deelnemers volledig vegetarisch sinds 2018.”

Mark Kenter

Commissaris Media en Acquisitie EL CID

Hoe zie je de toekomst van de EL CID op dit gebied?

Bij de EL CID zijn we altijd op zoek naar meerdere manieren om te verduurzamen, en hoewel het dit jaar niet onze belangrijkste prioriteit was, in verband met het corona-virus, staat het nog steeds hoog in het vaandel en hebben we veel plannen voor de toekomst. Zo kijken we naar mogelijkheden om  voor volgend jaar voor iedere deelnemer een hard plastic fles regelen, die herbruikbaar is, en dan verschillende waterpunten door de stad neerzetten. Ook moedigen we deelnemers aan hun eigen waterfles mee te nemen. We kijken elk jaar ook weer streng naar ons flyergebruik, om te voorkomen dat er teveel wordt geprint. Ik denk dat onze generatie veel verantwoordelijkheid voelt voor de toekomst, wat ik heel goed vind om te zien. Juist deze verantwoordelijkheid zorgt ervoor dat we samen verduurzamen en dat geeft goede moed voor de volgende edities van de EL CID!

Meer weten over de EL CID? Neem een kijkje op hun site!

          “Ik denk dat onze generatie veel verantwoordelijkheid voelt voor de toekomst, wat ik heel goed vind om te zien.”

          Mark Kenter

          Commissaris Media en Acquisitie EL CID

          Volg Stichting 2030 op social media voor meer verhalen: