Job helpt mensen die de Nederlandse taal beter willen leren beheersen

Job, een man met lang krullend haar, staat voor het kantoor van Buzz

Job zet zijn kennis van talen in om mensen te helpen die de Nederlandse taal beter willen beheersen. Hij zal altijd vrijwilligerswerk blijven doen, omdat hij graag zijn medemens wil blijven ondersteunen.

“Mijn naam is Job van der Zwet, 28 jaar en ik woon al bijna 10 jaar in Leiden. Ik ben geboren in Zoeterwoude en ben hier dan ook opgegroeid. Op mijn negentiende ben ik verhuisd naar Leiden. Momenteel zit ik in het tweede jaar van de studie Social Work aan de Hogeschool Leiden. Om mijzelf voor te bereiden op het werk als sociaal werker loop ik op verschillende plekken stage.”

“Vorig jaar heb ik geholpen met de taalles bij stichting Vluchtelingenwerk, dit vond ik erg leuk om te doen. Ik werk momenteel als vrijwilliger bij Buzz. Ik ben bij Buzz terecht gekomen door zelf bij hun langs te gaan om te vragen of ik wellicht een aandeel kon leveren aan hun werk in de regio. Ik geef daar nu taalles om mensen, die de Nederlandse taal beter willen beheersen, te helpen. Dit doe ik met veel plezier! Ook loop ik nog stage bij het Leids Steunloket voor Migranten. Ik ben dit werk gaan doen omdat ik altijd al interesse heb gehad in mensen met verschillende achtergronden en culturen.”

“Ik zal later nog altijd vrijwilligerswerk blijven doen, omdat het toch een andere manier is om mensen te ondersteunen. Ik heb mijn moeder altijd vrijwilligerswerk zien doen, dus dat is voor mij ook echt een grote motivatie geweest om altijd iets extra’s te doen voor mijn medemens.”

Job schrijft op een whiteboard terwijl een cursist toekijkt
Job en twee cursisten zitten aan een tafel
Job wijst iets aan op een laptop
Job staat buiten in gesprek

Blijf op de hoogte

Meer verhalen over de kracht van onderop

Download de kracht van onderop

Download de kracht van onderop

Sinds januari 2020 brengt Stichting 2030 in Leiden een beweging op gang rondom de duurzame ontwikkelingsdoelen (sdg’s) van de Verenigde Naties. De nadruk ligt hierin op de bijdrage die mensen uit zichzelf leveren: van onderop. In september 2021 liet deze beweging voor...

Met haar eigen levenservaring en opleiding helpt Rachel anderen

Met haar eigen levenservaring en opleiding helpt Rachel anderen

Rachel weet als geen ander hoe het is om als ‘nieuweling’ in een onbekend land te komen. Ze werkt als vrijwilliger bij het Leids Steunloket Migranten. Binnen deze organisatie zet zij zich samen met andere vrijwilligers in voor een modern perspectief op de multiculturele samenleving. Door haar eigen verhaal en kennis te delen hoopt zij anderen te helpen die verder op weinig plekken terecht kunnen.