Job helpt mensen die de Nederlandse taal beter willen leren beheersen

Job, een man met lang krullend haar, staat voor het kantoor van Buzz

Job zet zijn kennis van talen in om mensen te helpen die de Nederlandse taal beter willen beheersen. Hij zal altijd vrijwilligerswerk blijven doen, omdat hij graag zijn medemens wil blijven ondersteunen.

“Mijn naam is Job van der Zwet, 28 jaar en ik woon al bijna 10 jaar in Leiden. Ik ben geboren in Zoeterwoude en ben hier dan ook opgegroeid. Op mijn negentiende ben ik verhuisd naar Leiden. Momenteel zit ik in het tweede jaar van de studie Social Work aan de Hogeschool Leiden. Om mijzelf voor te bereiden op het werk als sociaal werker loop ik op verschillende plekken stage.”

“Vorig jaar heb ik geholpen met de taalles bij stichting Vluchtelingenwerk, dit vond ik erg leuk om te doen. Ik werk momenteel als vrijwilliger bij Buzz. Ik ben bij Buzz terecht gekomen door zelf bij hun langs te gaan om te vragen of ik wellicht een aandeel kon leveren aan hun werk in de regio. Ik geef daar nu taalles om mensen, die de Nederlandse taal beter willen beheersen, te helpen. Dit doe ik met veel plezier! Ook loop ik nog stage bij het Leids Steunloket voor Migranten. Ik ben dit werk gaan doen omdat ik altijd al interesse heb gehad in mensen met verschillende achtergronden en culturen.”

“Ik zal later nog altijd vrijwilligerswerk blijven doen, omdat het toch een andere manier is om mensen te ondersteunen. Ik heb mijn moeder altijd vrijwilligerswerk zien doen, dus dat is voor mij ook echt een grote motivatie geweest om altijd iets extra’s te doen voor mijn medemens.”

Job schrijft op een whiteboard terwijl een cursist toekijkt
Job en twee cursisten zitten aan een tafel
Job wijst iets aan op een laptop
Job staat buiten in gesprek

Blijf op de hoogte

Meer verhalen over de kracht van onderop

Ludy gebruikt haar creativiteit om mensen met elkaar te verbinden

Ludy gebruikt haar creativiteit om mensen met elkaar te verbinden

Ludy maakt installaties in en over de natuur. Soms alleen, maar vaak met de hulp van buurtbewoners en andere vrijwilligers, zoals bij het nieuwe werk Stekelnoot in de wijk Meerwijk in Leiden.  Als ‘beeldend buiten kunstenaar’ gebruikt Ludy haar creativiteit,...

Rayan biedt juridische hulp aan vluchtelingen en migranten

Rayan biedt juridische hulp aan vluchtelingen en migranten

Rayan zorgt ervoor dat iedereen toegang heeft tot juridische hulp. Hij combineert zijn kennis over het Arabische en Nederlandse rechtssysteem om mensen te helpen die verder op weinig plekken terecht kunnen. Met meer dan 100 vrijwilligers werkt Rayan aan een modern...

In het plantenasiel geeft Elena planten een nieuwe kans

In het plantenasiel geeft Elena planten een nieuwe kans

Elena geeft planten een tweede leven, samen met andere vrijwilligers bij het plantenasiel. Vanuit een gedeelde liefde voor planten, een duurzame filosofie en oprechte interesse in anderen verbindt Elena verschillende mensen met elkaar.