Zeynep Uslu

Projectleider Stichting Jeugd & Samenleving Rijnland

Zeynep heeft de studie social work gevolgd op de Hogeschool Leiden. Gedurende haar studie is zij begonnen met haar stage bij de Stichting Jeugd & Samenleving Rijnland. 

Hoe en wanneer ben jij op dit pad terecht gekomen?

Tijdens mijn stage jaar heb ik van dichtbij gezien hoe belangrijk het is dat we projecten en verbindingen hebben om de kansen van kinderen en jongeren te vergroten. Daarom heb ik ervoor gekozen om bij de stichting te blijven werken. Momenteel ben ik projectleider van School`s Cool.
Het meest bijzondere aan mijn werk is dat ik elke dag nieuwe gezinnen, kinderen, jongeren en vrijwilligers ontmoet. Deze mensen verbind ik met elkaar en zij verrijken elkaar weer verder.  Werelden vergroten door ze met elkaar te verbinden. 

Met mijn werk zorg ik ervoor dat jongeren een grotere kans maken op een succesvolle schoolcarrière en daarbij zichzelf beter leren kennen. Kinderen en jongeren zijn de toekomst. Ik denk dat wij een mooie toekomst tegemoet gaan, vol met kansen.

Mijn verhaal spreekt veel mensen aan. Wie wil nou niet een verschil maken in de maatschappij? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is verder kijken dan je dagelijks werk en taken. Probeer niet alles vanuit je eigen bubbel te bekijken. Probeer ook te denken aan hoe het is voor een ander, wees daarbij rechtvaardig. 

Mijn grote droom is om door heel het land scholen en organisaties te adviseren en coachen over gelijke kansen.

Zeynep en een paar andere mensen staan lachend voor een presentatie van de WeekendKlas

Fotografie Eelkje Colmjon.

Tijdens mijn stage jaar heb ik van dichtbij gezien hoe belangrijk het is dat we projecten en verbindingen hebben om de kansen van kinderen en jongeren te vergroten

Zeynep Uslu

Projectleider Stichting Jeugd & Samenleving Rijnland

Wie inspireert jou en aan wie neem je een voorbeeld?

Er zijn veel mensen die mij inspireren. Een voorbeeld hiervan is mijn moeder, omdat zij een groot hart en een grote wilskracht heeft. Daarnaast kijk ik op naar mijn collega’s, die heel mooi kunnen schrijven of vertellen. Ook vind ik onze vrijwilligers onwijs inspirerend. Iedereen die een uniek en inspirerend verhaal heeft, inspireert mij.

Aan wie zou jij nog graag een vraag willen stellen en welke vraag zou dit dan zijn?

Ik zou graag nog een vraag willen stellen aan mijn vader, hij is overleden toen ik 7 was. Ik zou hem denk ik nu willen vragen of hij trots op mij is.

Kinderen en jongeren zijn de toekomst. Ik denk dat wij een mooie toekomst tegemoet gaan, vol met kansen.

Zeynep Uslu

Projectleider Stichting Jeugd & samenleving Rijnland

Volg Stichting 2030 op social media voor meer verhalen: