Activiteitenkalender

Op de koffie voor duurzame ontwikkeling!

Kom je op de Dag van de Duurzaamheid, zaterdag 10 oktober 2020, op de koffie op bijzondere plekken in Leiden waar gewerkt wordt aan duurzame ontwikkeling!

Op de koffie voor duurzaamheid

10 oktober 2020
11:00 – 14:30 uur

Op de koffie voor duurzame ontwikkeling!

Leiden4GlobalGoals en Stichting 2030 organiseren op 10 oktober samen met allerlei leuke organisaties en initiatieven in Leiden een serie activiteiten en gesprekken. Bezoek plekken in de stad waar buurtbewoners, ondernemers, scholieren, en anderen samen werken aan één van de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen (sdg’s) van de Verenigde Naties. Van biodiversiteit tot goed onderwijs en van armoedebestrijding tot schone grachten, laat je verrassen door al die mensen die al bijdragen aan een groenere, eerlijkere en meer duurzame wereld. De koffie staat klaar.

Deelnemers

Kinderboerderij Merenwijk Parkzicht 100, 11:00 – 13:00 uur
(Natuureducatie) Onderwijs van de toekomst: wat en hoe moet je leren in een veranderende wereld? Praat en ervaar mee in de Merenwijk.

Theehuis Noord Joop Vervoornpad 1, 11:00 – 13:00 uur
(Gezond leven) Beweeg mee met de Vitality Club bij Theehuis Noord.

Kringloopbedrijf het Warenhuis op de Lammermarkt, 11:00 – 13:00 uur
(Circulaire economie) Afval = grondstof. Zie welke oude materialen weer als nieuw zijn.

BplusC Nieuwstraat 4, 13:30 – 14:30 uur
(Kinderrechten) Tien 10-jarigen gaan in gesprek over de rechten van het kind en van de aarde.

Hof van Sijthof Doezastraat 1B, 11:00 – 13:00 uur
(Inclusie) ‘Babbel eens buiten je bubbel,’ gesprekken met mensen die anders zijn dan jij.

Theehuis Leidse Hout Houtlaan 100, 11:00 – 13:00 uur
(Energie) ‘Hoe maak ik mijn woning energiezuinig? Wijkambassadeurs geven adviezen.

Lammermarkt 11:00 – 13:00 uur
(Samenwerken) Duurzame dialoog, midden op de zaterdagmarkt, samen met StadsLab Leiden.

Singelpark vertrek vanaf de Lammermarkt, 11:00 uur
(Biodiversiteit en klimaat) Singelparkwandelingen.

Leidse grachten vertrek bij Oude Singel 120, 11:00 uur
(Water) Kanotocht met de Plastic Spotters door de Leidse grachten.

Behalve de deelnemers, zijn er nog veel plekken in Leiden waar al iets goeds gebeurt. Deze plekken staan ook op de (virtuele) kaart. Rij vooral langs op weg naar een activiteiten neem een kijkje bij alles wat Leiden te bieden heeft op het gebied van duurzame ontwikkeling.

Op de koffie voor duurzaamheid

10 oktober 2020
11:00 – 14:30 uur

Deelnemers

Kinderboerderij Merenwijk Parkzicht 100, 11:00 – 13:00 uur

Theehuis Noord Joop Vervoornpad 1, 11:00 – 13:00 uur
(Gezond leven) Beweeg mee met de Vitality Club bij Theehuis Noord.

Kringloopbedrijf het Warenhuis op de Lammermarkt, 11:00 – 13:00 uur

BplusC Nieuwstraat 4, 13:30 – 14:30 uur

Hof van Sijthof Doezastraat 1B, 11:00 – 13:00 uur

Theehuis Leidse Hout Houtlaan 100, 11:00 – 13:00 uur

Lammermarkt 11:00 – 13:00 uur

Singelpark vertrek vanaf de Lammermarkt, 11:00 uur
(Biodiversiteit en klimaat) Singelparkwandelingen.

Leidse grachten vertrek bij Oude Singel 120, 11:00 uur
(Water) Kanotocht met de Plastic Spotters door de Leidse grachten.

Jouw activiteit op deze agenda? Stuur een email aan jasper@stichting2030.nl.