Online Ideecafé – Donut Coalitie Leiden

Voor een veilige en rechtvaardige samenleving is een herstellende en verdelende economie nodig die een sociale basis garandeert binnen ecologische grenzen van de Aarde. Zo een donut economie vraagt een nieuwe manier van kijken, denken en doen. Ook de 17 Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties zijn gericht op duurzame ontwikkeling. In 2019 sloot gemeente Leiden zich aan bij het VNG-initiatief gemeenten voor Global Goals (Leiden4GlobalGoals en Stichting2030).

Om de Global Goals de komende jaren lokaal concreet te maken wil de DonutCoalitieLeiden * de startmotor zijn voor sociale en duurzame innovaties in de stad. Ook alle andere stadspartners nodigen we actief uit om zich aan te sluiten. Met medewerking van PLNT willen we daarvoor vanaf januari 2021 maandelijks een Stadshap organiseren om de kansen voor lokale Global Goals initiatieven te verkennen. Stadspartners kunnen initiatieven adopteren en uitwerken in bijeenkomsten en acties.

Op 7 december verkennen we hoe de Stadshap kan werken als broedplaats voor nieuwe duurzame initiatieven in de stad. Iedereen die Leiden en omgeving groener, eerlijker en duurzamer wil maken en zich daar de komende jaren voor in wil zetten is welkom zich aan te sluiten bij de coalitie.

maandag, 7 december, 2020 @ 20:00
20:00 — 21:30 (1h 30′)

Leiden, Online

Website